Navštivte nás na Pálavském vinobraní

Pálavské vinobraní

Velkolepé oslavy vína se pravidelně konají vždy druhý zářijový víkend. Na milovníky vybraných lahůdek, dobrého pití a kultury čekají tři dny bujarého veselí s rozmanitým programem. Kromě tradičního folkloru, který je s vínem na jižní Moravě spjatý, nabízí organizátoři také koncerty populárních kapel různých žánrů, dechových hudeb i cimbálových muzik.

Tradiční oslavy vína se konají v jihomoravském Mikulově již od roku 1947. První festivaly probíhaly v areálu Sirotčího hrádku ve vesnici Kletnice vzdálené od Mikulova čtyři kilometry. Před více než čtyřiceti lety se slavnosti přesunuly přímo do Mikulova, kde se vínu vzdává hold až do dnešních dnů. Pro většinu vinařů zahajuje vinobraní tu nejkrásnější část práce ve vinohradu, kdy probíhá sběr hroznů, lisování, výroba burčáku, která končí v listopadu a většina vín v tomto období projde prvními degustacemi.

Program festivalu

Na Pálavském vinobraní nemůže chybět vinařská tržnice ani stánky s přírodním energetickým drinkem - burčákem. I v novodobé historii oslav se už stačily vytvořit programové stálice. Patří mezi ně třeba nedělní výstup na Svatý kopeček nebo Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně, jehož dějištěm se rok co rok stává mikulovský zámek. Zkrátka nepřijdou ani rodiny s dětmi. Právě malí návštěvníci jistě ocení spoustu soutěží, her a atrakcí.

A na jaké účinkující a kapely se letos můžete těšit? Přijede zazpívat Marta Jandová, kapela Olympic, Wohnout, The Tap Tap, No Name, Mig 21 a mnoho dalších. Detailní informace o programu a účasti najdete na stránkách pořadatele ZDE.


Naše vinařství je hrdé na to, že se Pálavského vinobraní bude účastnit
. Velmi rádi vás přivítáme v našem stánku SOL INVICTUS, kde budete moci ochutnat naše kvalitní vína vyrobená výhradně z hroznů vypěstovaných na našich vinicích, které se rozprostírají v Mikulovské vinařské podoblasti.

Tak se zastavte na kus řeči a dobré víno, budeme se těšit :)

 

Zpět do obchodu